Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році обсяг реалізованої промислової продукції збільшився порівняно з попереднім роком на 5,3%

У 2013 році обсяг реалізованої промислової продукції збільшився порівняно з попереднім роком на 5,3%

У січні-травні 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на душу населення становить 9300 грн., Що на 5,3% більше минулорічного показника. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. За його словами, в машинобудуванні найбільший внесок в обсяги реалізації зробили ДП завод «Електроважмаш» - 22%, ВАТ «Турбоатом» - 14%, ПАТ «Завод Південкабель» - 8%. Найбільш позитивним фактором виступає стабільне зростання реалізації на заводі «Електроважмаш» - так, за січень-травень реалізація склала 770 млн. грн, що в півтора рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У харчовій промисловості більше половини обсягів реалізації забезпечують: ПрАТ «Філіп Морріс Україна» - близько 30%, Харківське відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» - 10%, ТОВ «Техноком» - 4%.

«Більшість підприємств галузі виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів спрацювали із збільшенням обсягів виробництва. У цілому за січень-травень 2013 обсяг реалізації по галузі збільшився на 15% по відношенню до січня-травня 2012 року - 5,7 і 6,5 млрд. грн. відповідно, що в грошовому еквіваленті становить близько 800 млн. грн.», - підкреслив Андрій Моченков.

Теги