Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінет Міністрів України затвердив проект реконструкції Харківської філармонії

Кабінет Міністрів України затвердив проект реконструкції Харківської філармонії

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України розглядалося питання «Про затвердження проекту «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарська, 21 у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія»)». Свою позицію з цього питання висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що Харківська обласна філармонія - це унікальна пам'ятка архітектури ХІХ століття. Вона є визначним культурним центром міста, на сцені якого виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва. Саме тут у 1896 році відомий фотограф Альфред Федецький провів перший в Україні публічний кіносеанс. Звідси у 1929 році вийшла в ефір перша українська радіостанція.

Пропозиції щодо внесення змін до відповідного проекту підтримали Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко та Міністр доходів та зборів Олександр Клименко.

«Внесення змін до проекту відкрило шлях Харківщині до завершення будівництва такого знакового об’єкта, яким є Харківська філармонія. Тепер можна з упевненістю сказати, що до кінця 2014 року відбудеться концерт-відкриття оновленої Харківської філармонії», - підкреслив Михайло Добкін.

Довідка. У 2006 році ТОВ «Комплексна творча майстерня «МИР» розробило проектно-кошторисну документацію на виконання пам’яткоохоронних робіт будівлі філармонії на загальну суму 99,999 млн. грн. Цифра була скоригована у 2012 році. Проект був розроблений на підставі завдання на проектування, яке формувалося в момент прийняття невідкладних заходів з порятунку аварійного будинку, створення умов для перенесення діючого органу, забезпечення безпечної роботи колективу філармонії в умовах реконструкції.

Надалі в ході низки додаткових обстежень і вишукувань, уточнень умов експлуатації, а також у зв’язку з неможливістю перенесення старого органу і будівництвом нового силами іноземної організації завдання на проектування було уточнено. Виникла необхідність в коригуванні документації. З урахуванням вищевикладеного, уточнена вартість будівництва комплексу філармонії відповідно до проекту коригування склала 251309,776 тис. грн.

Збільшення кошторисної вартості відбулося за рахунок додаткових робіт у відповідності до внесених змін в проектні та технічні рішення, що виникли в процесі виконання будівельно-монтажних робіт і які неможливо було виявити на етапі складання проектно-кошторисної документації, та у зв’язку із уточненням рівня заробітної плати. При цьому зміни, відповідно до законодавства, внесено тільки на обсяги робіт, що підлягають виконанню. Протягом 2006 - 2012 років на реконструкцію об’єкту спрямовано кошти в сумі 94790,21 тис.грн.