Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках проекту «Село майбутнього» планується вирощувати 67 тис. тонн овочів

У рамках проекту «Село майбутнього» планується вирощувати 67 тис. тонн овочів

У ході виїзного засідання колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України представник інвестора проекту «Село майбутнього» - компанії Dodburg Holdings Limited Оран Каріва розповів, що Україна виробляє 25-27 млн. тонн коренеплодів на рік без урахування обсягів виробництва цукрових буряків. Для цих овочів, які повинні продаватися протягом всього року, необхідно створити умови для зберігання.

«У рамках проекту «Село майбутнього» ми плануємо використовувати високотехнологічні кругові іригаційні системи і крапельне зрошення. Щорічно ми плануємо вирощувати 67 тис. тонн овочів і плануємо побудувати сучасні фрукто-овочесховища та пакувальну лінію, розраховані на 45 тис. тонн, що дозволить нам здійснювати постачання протягом усього року», - підкреслив він.

Також Оран Каріва розповів, що в рамках проекту «Село майбутнього» планується побудувати тепличний комплекс площею 20 га із застосуванням провідних ізраїльських і голландських технологій. Теплиці будуть виробляти 12 тис. тонн томатів на рік.

Говорячи про сферу молочного тваринництва, представник інвестора проекту «Село майбутнього» - компанії Dodburg Holdings Limited зазначив, що в Україні є всі необхідні фактори для успішного розвитку цієї галузі - наявність кормів, сприятливі кліматичні умови, кон'юнктура ринку, наявність водних ресурсів.

«Ми плануємо побудувати сучасний тваринницький комплекс, що включає молочну ферму і генетичний центр. На фермі буде міститися 3 тисячі дійних корів», - сказав Оран Каріва.