Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Динамічний експорт зернових допоможе стабілізувати ціну на них в Україні

Динамічний експорт зернових допоможе стабілізувати ціну на них в Україні

Уряд стимулюватиме експорт зерна нового врожаю. Це допоможе швидше розвантажити внутрішній ринок зернових. Так, станом на 12 липня Україна вже продала за кордон 300 тисяч тонн зерна нового врожаю. Про це сьогодні під час робочої поїздки до Харківської області повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. «Держава допомагає розвантажити внутрішній ринок зерна за допомогою Аграрного фонду та ДПЗКУ. Однак одним із найголовніших методів стабілізації ціни на внутрішньому ринку залишається експортна політика. Так, щоб розвантажити надлишки зерна до початку 2013-2014 маркетингового року, держава стимулювала його експорт. Продаж зернових за кордон було збільшено щонайменше на 1 мільйон тонн», − зазначив Микола Присяжнюк.

Також Міністр наголосив, що перед початком жнив Уряд зробив максимум для того, аби відкрити вітчизняному зерну шлях на світові ринки.

«За 12 днів нового маркетингового року Україна вже поставила за кордон майже 300 тисяч тонн зерна нового врожаю. Загалом цьогорічний експорт зерна має стати найбільшим за всю історію незалежності. Прогнозується, що Україна експортує близько 24-26 мільйонів тонн зерна нового врожаю», − додав очільник відомства.