Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно повернути повагу до вітчизняного дитячого харчування. Микола Присяжнюк

Необхідно повернути повагу до вітчизняного дитячого харчування. Микола Присяжнюк

Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк після знайомства з роботою Харківської міської молочної фабрики «Кухня дитячого харчування». За його словами, сьогодні дорослий український споживач на 90% надає перевагу не імпортному, а вітчизняному продукту. Третій рік поспіль така ж тенденція спостерігається і відносно дитячого харчування.

«Я переконаний, що ця тенденція з кожним роком буде зростати. Оскільки наступний крок, важливий для здоров'я дитини після її народження, – це якісне харчування. Я здивований, чому мери міст, які відвідали харківську молочну кухню, не розпочали і досі цю роботу у своїх містах? Ми сьогодні збільшуємо обсяг виробництва дитячого харчування, збільшуємо експорт, але така форма повинна розвиватися, і ми будемо підтримувати її, наскільки це можливо. Повірте, сировинну базу для виробництва дитячого харчування в Україні ми можемо забезпечити на 100%», – зазначив Микола Присяжнюк.

Довідка. Харківська міська молочна фабрика «Кухня дитячого харчування» на добу переробляє до 10 тонн сирого молока, виробляє 31 тисячу порцій на зміну. Випускає 15 найменувань продукції з коров'ячого молока і 3 види фруктових настоїв. Обслуговує 17 тисяч дітей у віці від 6 місяців до 3 років. Реалізацію продукції здійснюють через 94 пункти видачі дитячого харчування, з них 21 пункт у трьох районах області Чугуївський, Харківський, Дергачівський, решта обслуговують 9 районів м.Харкова.

До кінця 2013 року планується розширити асортимент ще на 5 видів продукції: 4 каші на козячій основі і 1 козяче молоко. Додатково по місту Харкову відкриється 30 пунктів видачі дитячого харчування.