Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До осені в Харкові з'являться фермерські магазини та пересувні лавки з продажу молока, м'яса, овочів і фруктів

До осені в Харкові з'являться фермерські магазини та пересувні лавки з продажу молока, м'яса, овочів і фруктів

Про це повідомив сьогодні під час робочої поїздки в Харківську область Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. За його словами, це відбудеться у рамках реалізації соціальної ініціативи «Рідне село», яка передбачає мінімізацію необгрунтованого негативного впливу посередників на цінову політику. На думку Міністра, між виробником і споживачем завжди повинен бути посередник, але необгрунтовані надбавки до ціни шкодить і виробникові, і споживачеві. «Сьогодні у мене буде зустріч з губернатором Харківської області. Я переконаний, що Михайло Добкін – один з прогресивних губернаторів, і ми обговоримо ініціативу "Рідне село"», – підкреслив Микола Присяжнюк.

Він повідомив, що сьогодні держава передбачила для сільгоспвиробників можливість видачі безвідсоткових кредитів для створення кооперативів, і надасть можливість отримання в лізинг обладнання, яке необхідне для забезпечення логістики.

«Протягом півтора роки ми проводили експеримент у Волинській області. Він досить успішний. На Волині закупівельна ціна піднялася на 1 грн., а ціна реалізації за програмою молока в містах набагато нижче, ніж у супермаркетах. Наше завдання – відродити так звані фермерські магазини. Формат ми закінчуємо відпрацьовувати з найпотужнішою європейською торговою мережею. Я думаю, що до осені Харків вже побачить ці магазини, а також пересувні автокрамниці з продажу молока, м'яса, овочів і фруктів», – заявив Микола Присяжнюк.

Довідка. Основним принципом соціальної ініціативи «Рідне село» є принцип сільськогосподарської кооперації. Кооперативний рух серед дрібних і середніх виробників є одним із дієвих європейських інструментів сталого розвитку. Тому проект «Рідне село» передбачає перенесення фокусу державної підтримки на середнього товарного та дрібнотоварного виробника.