Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На кінець року у всіх районах і містах області не повинно бути заборгованості із заробітної плати та оплаті енергоносіїв

На кінець року у всіх районах і містах області не повинно бути заборгованості із заробітної плати та оплаті енергоносіїв

Виконання місцевих бюджетів за I півріччя 2013 року, а також резерви, які існують в кожному бюджеті районів і міст, говорять про те, що у Харківської області є всі можливості з виконання і перевиконання дохідної частини, а також забезпеченню видатками захищених статей. Про це сьогодні під час обласної відео-селекторної наради повідомив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков. Він зазначив, що виконання місцевих бюджетів проходить у досить складних умовах. На це впливають різноманітні фактори – від кризових явищ в міжнародній економіці до місцевих особливостей, як наявність кредиторської заборгованості, проблеми з казначейським обслуговуванням, низький рівень бюджетної забезпеченості.

Сергій Овсянніков також повідомив, що керівництво обласної державної адміністрації і Департамент фінансів звернулися до Кабінету міністрів України з приводу додаткового виділення коштів для Харківської області на заробітну плату і енергоносії для бюджетних установ.

«Незважаючи на це, треба сподіватись на самих себе і працювати над наповненням дохідної частини і оптимізацією мережі бюджетних установ, скороченням непершочергових видатків та проведенням заходів з ефективного використання коштів. Наше з вами завдання – організувати роботу на місцях таким чином, щоб в жодному разі не допустити виникнення на кінець року заборгованості із заробітної плати та оплаті енергоносіїв», – підкреслив він.

Теги