Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дотримання вимог чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності залежить від злагоджених дій всіх контролюючих органів

Дотримання вимог чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності залежить від злагоджених дій всіх контролюючих органів

Як повідомив під час Координаційної ради із захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Харківської області Володимир Іванов, під час перевірки додержання законодавства щодо захисту інтелектуальної власності прокуратурою області на території книжкового ринку «Райський куточок» був виявлений факт реалізації підприємцем понад 3 тисяч неліцензійних DVD-дисків з художніми фільмами, музикою, іграми та програмним забезпеченням. За вказаним фактом розпочато кримінальне впровадження за ч.1 ст.176 КК України.

«За результатами перевірки публічних місць роздрібної торгівлі працівниками органів внутрішніх справ вилучено понад 12 тис. примірників контрафактної продукції. Розпочато 10 кримінальних проваджень. При цьому прокурорами було надано оцінку ефективності реалізації повноважень органами внутрішніх справ та внесено 20 подань про усунення встановлених порушень», – сказав Володимир Іванов.

Також встановлено ряд порушень під час перевірки законності використання комп’ютерних програм в органах державної влади та місцевого самоврядування. Серед них: використання програмного забезпечення без документів, що підтверджують легальність його походження; а також програмних продуктів, які не є необхідними при виконанні завдань, покладених на органи влади та місцевого самоврядування; відсутність або неналежне ведення обліку програмного забезпечення.

За результатами цих перевірок в органах державної влади та місцевого самоврядування органами прокуратури внесено 29 актів прокурорського реагування.