Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

38 котелень підприємства «ДРІТ» планується перевести з природного газу на паливні брикети

38 котелень підприємства «ДРІТ» планується перевести з природного газу на паливні брикети

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» розроблений інвестиційний проект з впровадження енергозберігаючих технологій, в рамках котрого планується перевести 38 котелень підприємства з природного газу на паливні брикети з наступною додатковою установкою 49 котлів (ККД 87%). Загальна вартість розробленого інвестиційного проекту – 14,3 млн. грн., термін окупності – 1,4 року. З метою забезпечення твердопаливних котлів паливними брикетами планується доукомплектувати існуючий на підприємстві цех з виготовлення паливних брикетів і побудувати додатково два цехи на філіях підприємства у Куп'янському та Дергачівському районах.

На даний час проект знаходиться на розгляді в Департаменті міжнародного співробітництва Державного агентства інвестицій та управління національними проектами України за запитом Мінекономрозвитку України для отримання гранту від Японського агентства міжнародного співробітництва (ЛСА).

Ведуться переговори з японською стороною, а 24 травня 2013 року представники японської організації Asuka Green Investment відвідали одну з 38-ми котелень, де планується впровадження пілотного проекту.

Теги