Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для розвитку творчих здібностей дітей Харківщини протягом червня проведено 5 спеціалізованих і тематичних змін

Для розвитку творчих здібностей дітей Харківщини протягом червня проведено 5 спеціалізованих і тематичних змін

Згідно з Указом Президента України про проведення у 2013 році Року дитячої творчості основним напрямом літньої оздоровчої кампанії 2013 року на Харківщині є організація спеціалізованих та тематичних змін. Протягом червня за рахунок коштів обласного бюджету для дітей Харківщини було організовано п'ять таких змін. Про це повідомив заступник голови ХОДА, начальник обласного штабу з питань оздоровлення Євген Савін.

Зокрема це зміни для талановитих дітей з обмеженими функціональними можливостями «Повір у себе» на базі табору «Берізка» Золочівського району; для талановитих дітей - переможців обласних фестивалів і конкурсів «Лідер» - на базі табору «Ромашка» КП «Харківводоканал» та три тематичні зміни: «Світ спорту», в рамках якої була проведена спартакіада дитячих закладів оздоровлення із залученням фахівців мережі установ «Спорт для всіх» - на базі табору «Олімпія» Балаклійського району; «Море! Сонце! Друзі!», яка відбулася на базі табору санаторного типу «Таврія» м. Скадовськ, узбережжя Чорного моря; «Подорож у літо» на базі табору «Орлятко» Борівського району.

«Саме такі зміни свідчать про те, що відпочинок може бути не лише цікавим та корисним, але й спрямованим на гармонійний розвиток дитини, розкриття талантів та здібностей малечі, формування нового кола інтересів та захоплень», – підкреслив заступник голови обласної державної адміністрації.

За його словами, в ході цьогорічної літньої оздоровчої кампанії заплановано проведення ще чотирьох спеціалізованих змін: «Юний рятувальник: відповідальність починається з мене»; «Національні візерунки»; «Медіа-парад»; «Країна дитинства».