Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році кількість інфекційних захворювань в області зменшилася

У 2013 році кількість інфекційних захворювань в області зменшилася

Загалом в області за минулий період року зареєстровано більше 100 тисяч інфекційних захворювань. Без урахування групи гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу це менше майже на 14%, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила у ході прес-конференції заступник начальника Головного управління держсанепідслужби у Харківській області Тетяна Тонкошкур. За її словами, найбільш розповсюдженими на території області залишаються гострі кишкові інфекції, їхня питома вага у загальній структурі інфекційних захворювань сягає майже 70%. Більше 60% від сукупної захворюваності гострими кишковими інфекціями на території області припадає на мешканців Харкова. Найчастіше це сальмонельози, дизентерія та гастроентероколіти.

Передумовами для таких інфекцій вона назвала загальний рівень санітарної культури населення, обізнаність з основної симптоматики, а також методів профілактики. До того ж гострі кишкові інфекції – сезонні захворювання, типові для весняно-літнього періоду. Цей сезон починається в області з квітня і закінчується у вересні.

«За результатами дослідів, в основному кишкові інфекції розповсюджуються через продукти харчування. Найбільш небезпечні при сальмонельозах яйця та страви, при приготуванні котрих їх використано, кондитерські вироби, молочні і м’ясні продукти. В першу чергу небезпечні кондитерські вироби з кремом. До захворювання на сальмонельоз може призвести приготування продуктів із порушенням технології, але в першу чергу це дотримання термінів придатності та умов зберігання продуктів. Найбільш характерними при захворюванні на дизентерію та гастроентероколіти є молочні і м’ясні продукти», – заявила Тетяна Тонкошкур.