Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аварійність на дорогах Харківської області за півроку знизилася майже на 10%

Аварійність на дорогах Харківської області за півроку знизилася майже на 10%

За 6 місяців 2013 року співробітникам ДАІ вдалося стабілізувати і знизити на 9,6% стан аварійності на території Харківської області. У тому числі відзначено зниження кількості загиблих (на 26,4%) і постраждалих (8,2%) в результаті ДТП. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов.

«На сьогодні найпоширенішими видами ДТП з постраждалими залишаються зіткнення учасників транспортних засобів (39,9%) та наїзд на пішохода (30,4%). У більшості випадків причиною аварій стає перевищення безпечної швидкості руху (49,9%) та порушення правил маневрування (24,2%). Також серед причин дорожньо-транспортних пригод порушення правил проїзду перехрестя (8,3%), виїзд на смугу зустрічного руху (8,4%), керування транспортними засобами у нетверезому стані (6,9%).

«Говорячи про аварійність, не можна не сказати про профілактичну роботу підрозділів ДАІ з водіями транспортних засобів, що займаються перевезенням людей. Завдяки проведеним профілактичним заходам кількість дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали або загинули люди, зменшилася з 55 до 39 випадків», - сказав Олександр Єршов.

Також, як зазначив начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області, силами спільних мобільних груп з числа співробітників ДАІ, ДСБЕЗ та представників Укртрансінспекції на території м. Харкова та Харківської області в період з 27.05.2013 по 15.06.2013 року проводився практичний етап профілактичних заходів на пасажирському транспорті "Автобус-2013".

Виявлено 1018 порушень законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху з боку водіїв автобусів. Найбільшу кількість складають відхилення від визначеного маршруту руху - 213 випадків; перевезення пасажирів понад встановлену кількість - 158; порушення вимог дорожних знаків та розмітки - 137; перевищення швидкості - 26. Також був виявлений один факт керування автобусом в стані алкогольного сп’яніння. Цим водієм рейсового автобусу виявився мешканець Полтавської області.

Теги