Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За півроку в Харківській області виявлено більше 33 тисяч порушень правил дорожнього руху за участю пішоходів

За півроку в Харківській області виявлено більше 33 тисяч порушень правил дорожнього руху за участю пішоходів

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. За його словами, складність полягає в тому, що для оформлення порушення правил дорожнього руху пішоходом у нього має бути документ, що засвідчує особу. Його не кожен має при собі, а без цього інспектор ДАІ не може скласти протокол. Олександр Єршов зазначив, що в Харкові достатня кількість пішохідних переходів, і, як правило, люди ними користуються, але проблема пішоходів актуальна для сільських районів області.  

«У місті є освітлені пішохідні переходи, бар'єрні огорожі, підземні переходи – цим ми забезпечуємо безпеку пішоходів. Що стосується сільської місцевості, то в багатьох місцях немає навіть освітлення. У темний час доби це дуже небезпечно – автомобілі збивають людей, які вночі повертаються додому», – підкреслив він.

Також Олександр Єршов зазначив, що за півроку виявлено близько 300 порушень водіями правил проїзду пішохідного переходу. Покарання за таке порушення – штраф 500 грн.

«Для того, щоб убезпечити пішоходів і збільшити пропускну спроможність вулиць Харкова, необхідні або підземні, або надземні переходи, які розташовані не на проїжджій частині», – висловив думку начальник управління ДАІ.

Теги