Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект «Село майбутнього» знаходиться на останній стадії оформлення документів

Проект «Село майбутнього» знаходиться на останній стадії оформлення документів

В ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов розповів, що проект «Село майбутнього» кожен квартал трансформується, однак, те, що з початку становило його основу, залишається актуальним і зараз.

«Це створення високопродуктивного генетичного центру на території Валківського та Харківського районів області. І ми хочемо протягом 5-6 років після початку його у Харківській області, поміняти породу корів. У світі - і доводити це нікому не треба - голштинська порода набільш продуктивна з виробництва молока, вона повинна давати 12-13 тис. кг молока на рік. А сьогодні середній рівень надоїв у Харківській області - близько 5,5 тис. кг на рік на одну корову», - сказав Юрій Сапронов.

Заступник голови ХОДА також підкреслив, що на сьогодні проект «Село майбутнього» знаходиться на останній стадії оформлення документів.

«Є повне розуміння між владою та інвестором, підтримка Президента України, Прем'єр-міністра, профільного міністерства, всі необхідні постанови Кабінету Міністрів. Проект довгостроковий, який передбачає повернення інвестицій протягом 10 років, і в умовах сучасного світу це досить великий ризик для інвестора. Інвестор вкладає свої гроші і потребує гарантій держави», - сказав Юрій Сапронов.