Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується зібрати 4 млн. тонн зернових

У Харківській області планується зібрати 4 млн. тонн зернових

Цього року Харківщина може зібрати найбільший з 1913 року врожай зернових. Таку думку висловив в ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «У нас є історія спостережень з 1913 року. Найбільш урожайним по валу зернових без технічних культур був 2008 рік, тоді було зібрано 3 млн. 790 тонн зернових. У 2011 році був урожай близько 3,5 млн. тонн, а сьогодні дійсно є передумови для рекордного врожаю», – підкреслив він.

Заступник губернатора зазначив, що для багатого врожаю має бути правильно виконано весь комплекс агротехнічних заходів з моменту посіву. Потім слід в правильній кількості внести всі добрива – калійні і азотні, навесні підгодувати і обробити від шкідників. За його словами, це забезпечить 70% успіху, а ще 30%, що дуже багато, залежить від кількості вологи, яку отримає озима пшениця навесні.

Юрій Сапронов заявив, що цього року була досить м'яка зима, багато вологи восени, гарна м'яка весна. У підсумку, озимі в дуже хорошому стані.

«З усіх ранніх зернових площі посіву озимої пшениці становлять 80%, ще 15% становить ярий ячмінь та 5% – інші ранні зернові. Сьогодні середня врожайність озимої пшениці близько 4 тонн з гектара. Всіх зернових, включаючи кукурудзу, планується зібрати 4 млн. тонн. Навіть при найгіршому розкладі врожай повинен бути більше, ніж у 2008 році», – підкреслив заступник голови ХОДА.

Теги