Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться комплексна робота з профілактики повторної злочинності

На Харківщині ведеться комплексна робота з профілактики повторної злочинності

Сьогодні в Харкові під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова відбулося чергове засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти громадян. У засіданні також взяли участь представники правоохоронних органів, пенітенціарної служби, керівники Департаментів облдержадміністрації, а також вчені, керівники вузів та закладів культури, представники громадських організацій. Члени ради обговорили питання профілактики повторної злочинності та взаємодії в цій сфері установ виконання покарань, територіальних органів внутрішніх справ, органів праці та соціального захисту населення, а також центрів зайнятості. Крім цього було розглянуто питання інформування населення про основні положення кримінального та кримінально-процесуального законодавства.

Як зазначив у ході засідання Олег Анпілогов, відпрацювання координації різних органів і служб - основне завдання міжвідомчої координаційно-методичної ради. За його словами, здійснення заходів з профілактики повторної злочинності є окремим самостійним напрямком роботи не лише правоохоронних органів, а й органів державної влади та органів місцевого самоврядування. При цьому результативність такої роботи багато в чому залежить від плідної співпраці всіх структур у реалізації заходів з підвищення правової культури людей, які були засуджені за вчинення злочинів, а також звільнених з місць відбування покарання.

«Робота проводиться досить непроста і багатогранна, і мета її - не допустити скоєння повторних злочинів людьми, що оступилися. Сьогодні наше основне завдання, що витікає з положення про нашу раду, полягає у напрацюванні рекомендацій, спрямованих на координацію всіх органів і служб у питанні проведення ними необхідного обсягу роботи з підвищення рівня знань наших громадян у галузі права», - підкреслив заступник керівника області.

За результатами проведеного засідання ради, а також з урахуванням пропозицій, що будуть надані її членами, міжвідомча координаційно-методична рада підготує рекомендації, спрямовані на координацію діяльності як органів державної влади та місцевого самоврядування, так і правоохоронних органів, для проведення комплексних заходів з правової освіти громадян і профілактики повторної злочинності.