Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків став Містом воїнської слави

Харків став Містом воїнської слави

Такий статус встановили 3 липня на сесії Харківської міської ради. У рішенні сесії йдеться про те, що почесний статус Міста воїнської слави Харків отримав, «зважаючи на мужність, стійкість і масовий героїзм, проявлений захисниками Вітчизни і жителями міста під час оборони та звільнення міста Харкова від фашистських окупантів». «Затвердити статус міста воїнської слави для Харкова - це наш обов'язок. На жаль, згідно із законодавством ми не зможемо увічнити пам'ять харків'ян і їх подвиг на більш високому рівні», - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес.

У зв'язку з присвоєнням місту високого статусу в якості символіки територіальної громади буде введена емблема «Харків - Місто воїнської слави».

Депутати міськради затвердили цей статус на місцевому рівні на основі тієї законодавчої бази, яка є в Україні. Зокрема, відповідно до статей Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з Указом Президента України «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років », а також враховуючи постанову Верховної Ради України №278-У11« Про відзначення 70-річчя визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників ».