Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка української музики

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка української музики

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» Слобожанський музичний портал 2 липня представив виставку української музики на вінілових платівках з колекції Євгена Нємцова. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні на Слобожанському музичному порталі народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова, який збирав музику протягом 20 років. Його колекція складає близько 30 тисяч вінілових платівок, у тому числі – близько тисячі платівок з українською музикою: академічною, естрадною, хоровою, оперною та народною. Реалізувати ідею вдалося за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна.

«Євген Нємцов дуже талановита та різностороння людина. Частину свого часу він присвятив колекціонуванню української музики. Ця колекція містить близько тисячі платівок, 50 з них представлені в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Ті, кому не байдужа українська музика, мають можливість завітати сюди, ознайомитися з частиною чудової колекції та послухати українські пісні», - підкреслила під час церемонії відкриття директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич.

Також вона зазначила, що буде розглянута можливість презентації цієї виставки в Українському культурному центрі у Парижі.

За словами Євгена Нємцова розквіт української пісні, зокрема й естрадної, припав на 40-60-ті роки ХХ століття. І унікальність цієї виставки не тільки в тому, що тут зібрані кращі записи як українських виконавців, так і композиторів.

«Я думаю, що сьогоднішня виставка перша у світі. Я ніколи не чув, щоб були зібрані платівки якогось концептуального напряму, щоб можна було не тільки побачити їх, а й почути записану на них музику. І сам наш Слобожанський музичний портал - це світ української музики. Коли у мене запитують, що за носій вінілова платівка, я кажу це не носій, а зберігач. Зберігач того, що було записано на ній 50-60 років тому, того, чого немає вже ніде», - сказав Євген Нємцов.

Довідка. Слобожанський музичний портал – це антологія української музики та пісні, які зібрані за 90 років. На порталі є окремі розділи – це музика на вінілі, на CD, не видана музика, книги з музики, а також поточні новини.