Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Площу експозиції Художньо-меморіального музею Іллі Рєпіна планується збільшити за рахунок цокольних приміщень

Площу експозиції Художньо-меморіального музею Іллі Рєпіна планується збільшити за рахунок цокольних приміщень

Будівля Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна потребує ремонту та реконструкції. Також реконструкція очікує меморіальну садибу художника і парк його імені. Це зазначив сьогодні в ході робочої поїздки до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Існують два шляхи досягнення цієї мети: по-перше, можна звернутися до народних депутатів. Якщо Верховна Рада ухвалить рішення про святкування 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна на державному рівні, це дасть нам можливість більш якісно відзначити цей ювілей і в черговий раз показати всьому світу яка видатна людина жила і творила на території Харківської області. Другий шлях – реконструкція та реставрація об'єктів культури власними силами, зокрема, будівлі галереї музею Рєпіна – тут свого часу розташовувався Штаб військових поселень, який згадується в багатьох історичних літописах», – заявив губернатор.

Також Михайло Добкін зазначив, що в даний час є можливість силами обласного бюджету на порядок просунутися в реконструкції даної будівлі. Зокрема, необхідно збільшити площу під експозицію у вже існуючих приміщеннях і забезпечити постійний приплив відвідувачів навіть у віддаленні від Харкова.

Якими будуть ідея та наповнення реконструкції, яке знадобиться фінансування – протягом півтора місяців визначать фахівці. Голова ХОДА підкреслив, що будівля велика, вимагає масштабних робіт, і слід враховувати сьогоднішні можливості обласного бюджету.

Одним з варіантів Михайло Добкін назвав створення центру для виставок молодих художників. Для цього передбачається привести в порядок цокольний поверх будівлі, де молоді художники і скульптори зможуть виставляти свої творіння і проводити заходи. «Де буде молодь – там буде життя, і без неї важко буде в Чугуїв привезти велику кількість людей», – підкреслив він.

Теги