Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Корпоративна соціальна відповідальність це інструмент приватно-державного партнерства у подоланні проблеми соціального сирітства

Корпоративна соціальна відповідальність це інструмент приватно-державного партнерства у подоланні проблеми соціального сирітства

«Соціальне сирітство – це проблема, яка змушує державу залучати величезний адміністративний, інтелектуальний та фінансовий ресурс для виправлення ситуації. Без сумніву, ідеальною формою вирішення цієї проблеми є методики, які вже дають результат, зокрема, корпоративна соціальна відповідальність. Без неї державі самостійно не подолати великі проблеми, пов’язані з соціальним сирітством. Корпоративна соціальна відповідальність це, напевне, ідеальна форма приватно-державної співпраці. Сьогодні ми розпочинаємо співпрацю з Благодійним фондом Ріната Ахметова. Ми вже маємо результат роботи з БФ у боротьбі з туберкульозом, і це дає впевненість, що і робота у напрямку подолання соціального сирітства матиме позитивний результат, оскільки ми розцінюємо БФ як надійного, послідовного, професійного соціального партнера облдержадміністрації», - зазначив сьогодні під час обласної конференції «Збережемо дитині родину» заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Він підкреслив, що сьогодні держава, влада на місцях, бізнес, несуть відповідальність за моральне здоров’я суспільства. «Соціальне сирітство це одна з найстрашніших проблем у суспільстві, адже ці діти стають сиротами при живих батьках. Ми повинні мінімізувати ризики виникнення сирітства і наслідки існуючого сирітства. Результати цієї роботи говоритимуть про ефективність як влади, так і соціально відповідального бізнесу, який працює на цій території», - зазначив Ігор Шурма.

Також він додав, що у подоланні проблеми соціального сирітства важливу роль відіграє формування моральних цінностей сім’ї. «Якщо сім’я має свої цінності, про соціальне сирітство мови бути не може. Це означає, що партнером держави та соціально відповідального бізнесу у подоланні проблеми соціального сирітства повинно стати духовенство і церква. Ми не можемо відкидати саме цей сегмент, оскільки у цивілізованому світі він має вагомий вплив на формування міцності сім’ї», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги