Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З року в рік на Харківщині прискорюються темпи розвитку сільського господарства

З року в рік на Харківщині прискорюються темпи розвитку сільського господарства

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» розповів голова ХОДА Михайло Добкін. Він підкреслив, що сьогодні високі результати на ниві сільського господарства отримують ті, хто інвестує в нову техніку, і залучає нові технології. «З року в рік прискорюються темпи розвитку сільського господарства. Якщо для нас 3 роки тому врожайність 50 ц з га була досить високою, то сьогодні ми підходимо до того, що для нас це трохи вище середнього, висока - за 70 ц з га», - сказав голова ХОДА.

Голова ХОДА нагадав, що влада готова допомогти і підтримати невеликі фермерські господарства, у разі, якщо у них виникнуть проблеми зі збором врожаю. Він підкреслив, що фермерські господарства можуть розраховувати на допомогу як районних адміністрацій, так і інших фермерських господарств.

«У питаннях збирання врожаю всі проблеми спільні і кожен район, борючись за високі показники готовий зробити внутрішньорайонну кооперацію. І ті господарства, які вже впораються зі своєю роботою, нададуть посильну допомогу тим, хто з ряду причин ще не має достатньої кількості техніки для збору врожаю», - зазначив Михайло Добкін.

Також голова ХОДА підкреслив, що була проаналізована врожайність на території Харківської області за останні 100 років і він переконаний, що цього року на Харківщині можна розраховувати на найбільший урожай, починаючи з 1913 року.