Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У книзі про Харківщину кожен знайде інформацію для себе

У книзі про Харківщину кожен знайде інформацію для себе

У виданні «Харківщина: впевнені кроки до успіху» сконцентрована інформація про Харківську область, яку в іншому випадку читачеві довелося б довго шукати самостійно в Інтернеті, наукових бібліотеках та історичних виданнях. Про це повідомила сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона підкреслила, що абсолютно будь-яка людина, яка візьме цю книгу в руки, буквально за годину може скласти собі уявлення про Харківську область, і почерпне для себе щось важливе і цікаве.

«Народ, який не дбає про знання своєї історії, приречений в майбутньому на таке незнання з боку прийдешніх поколінь, тому ми величезну увагу приділили розділам, присвяченим характеристикам області: географічному положенню, клімату, Харкову та містам обласного значення, а також історії регіону. Тут не просто перераховані поселення, які спочатку існували на цій території, а й видатні особистості, які в різний час залишили свій слід в історії області. Багато з них є візитною карткою Слобожанщини. Також ми вважаємо, що в цій книзі мають бути зібрані ті наші земляки, чиї імена на сьогоднішній день незаслужено забуті. Ми приділили увагу і лауреатам Нобелівської премії, відомим льотчикам і фізикам, діячам культури і мистецтва», – зазначила директор Департаменту.

Також окремі глави присвячені культурі та мистецтву Слобожанщини, фізкультурі та спорту, освіті і науці, медицині, економіці і сільському господарству. У заключних розділах перераховані провідні підприємства Харківської області і приведена оглядова інформація про них.

Теги