Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Презентовано книгу «Харківщина: впевнені кроки до успіху»

Презентовано книгу «Харківщина: впевнені кроки до успіху»

Сьогодні директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич презентувала книгу «Харківщина: впевнені кроки до успіху», яка була видана в рамках іміджевого проекту Департаменту до Дня Конституції України. «Назва книги абсолютно точно відображає її зміст. Всі роки становлення і розвитку державності в Україні пов'язані з тим, що ми, долаючи деякі труднощі, будуємо плани, реалізуємо їх, і досягаємо певного благополуччя. Сьогодні ті завдання, які поставлені перед українським народом Президентом Віктором Януковичем, вирішуються на кожній з територій регіону. Харківська область має свої унікальні проекти, які реалізує за допомогою креативних авторів і територіальної громади, без участі якої будь-який проект залишається лише проектом», – підкреслила вона.

За словами Вікторії Маренич, книга виконана двома мовами – українською та англійською. Це пов'язано з великою кількістю іноземних інвестицій, залучених в економіку області. Для діючих і потенційних інвесторів необхідні видання, які презентують потенціал регіону іноземною мовою. Також директор Департаменту зазначила, що ця книга дуже компактна (її формат приблизно 22,5 х 22,5 см) і зручна для тих, хто хоче отримати знання про історію та сьогодення Харківщини.

«Тут ви можете побачити символіку Харківської області – герб і прапор, статтю про їх походження, а також текст гімну області. Якщо ми відкриємо сторінку будь-якого району, то побачимо його герб, коротку довідку: коли був заснований район, кількість населення, соціально-економічні показники, освіта, спорт, наука, туризм – все, що є на сьогодні. Те, що відбувається в районах, ілюструє більш ніж тисяча фотографій, які є продовженням відомостей про район, тією додатковою інформаційною складовою, яка допомагає більше дізнатися про життя області сьогодні», – заявила Вікторія Маренич.

Вона зазначила, що до роботи над книгою залучалися історики та співробітники Центру краєзнавства, завдяки яким вдалося скласти короткі і ємні історичні довідки. «Харківщина: впевнені кроки до успіху» видана запорізьким видавництвом «Дике поле», наклад 1000 примірників. 30% коштів на реалізацію цього проекту було виділено депутатами на сесії облради, решта – позабюджетні кошти. Фотографії були надані Дмитром Верещинським, Віктором Кочетовим, Михайлом Кучневим і Віктором Бабичем.

Теги