Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У поточному році на збиранні врожаю буде задіяно 3400 комбайнів

У поточному році на збиранні врожаю буде задіяно 3400 комбайнів

Директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Віталій Панов на обласному семінарі-нараді з завершення підготовки та проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2013 року розповів, що аграріям Харківщини належить в поточному році зібрати урожай ранніх зернових культур на площі 706 700 гектарів, що на 99 100 гектарів або на 16% більше площі минулого року. Прогнозується, що в цілому по області у поточному році на збиранні врожаю ранніх зернових культур буде задіяно 3400 комбайнів.

Віталій Панов також звернув увагу керівників районів на те, що використання додаткової кількості зернозбиральних комбайнів та іншої зернозбиральної техніки дозволить скоротити втрати вирощеного врожаю, забезпечивши при цьому виконання поставлених завдань з виробництва зернових культур.

«Загалом готовність сільськогосподарських підприємств області до початку проведення жнив знаходиться на рівні, що дозволяє провести її організовано і з мінімальними втратами вирощеного врожаю. Область має можливість і повинна підтвердити в поточному році те, що вона, по праву, є одним з лідерів у розвитку зернового господарства України», - підкреслив Віталій Панов.

Теги