Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Молодь має бути впевнена, що вона потрібна державі

Молодь має бути впевнена, що вона потрібна державі

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шурма у ході ярмарку з працевлаштування молодших спеціалістів з медичною освітою зазначив, що Президент України приділяє багато уваги реформі охорони здоров’я і одночасно акцентує увагу на праві молодих спеціалістів на перше робоче місце.

«Питання працевлаштування молодих спеціалістів – одна із соціальних ініціатив Президента України. Дуже важливо, щоб молодь, яка вирішила пов’язати своє майбутнє з навчанням і має бажання працювати, була впевнена, що вона потрібна державі і має можливість реалізувати свій потенціал. Але ви повинні розуміти, що, прийшовши на роботу у медичний заклад ІІІ рівня, потрібно володіти не тільки теоретичними знаннями, але і практичними навичками, оскільки надання допомоги буде потребувати дуже професійного підходу», - звернувся до випускників заступник голови ХОДА.

Ігор Шурма підкреслив, що першочергове працевлаштування у лікарнях матимуть ті студенти, які мають високі рейтинги у навчанні. Також він зазначив, що зараз все ще існують певні проблеми із соціальними гарантіями, наприклад, із забезпеченням житлом, але крок за кроком ці проблеми вирішуються. Зокрема, підвищується заробітна плата, так, з жовтня середня заробітна плата лікарів, що працюють в екстреній медичній допомозі, складе 4000 грн, а середнього медичного персоналу – 3500 грн.

Також у ході ярмарку керівники таких медичних установ, як Обласна клінічна лікарня, Обласний госпіталь інвалідів війни, Центр екстреної медичної допомоги і Обласна протитуберкульозна лікарня №1, розповіли студентам про свої установи, специфіку роботи та про вакансії. Наприкінці зустрічі студенти мали змогу поставити питання до присутніх щодо організації безпеки працівників екстреної медичної допомоги, забезпечення житлом та соціально-побутових умов для молодих спеціалістів.