Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - лідер у реалізації державних програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів»

Харківська область - лідер у реалізації державних програм «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів»

Як і в попередні роки, основним ресурсом введення житла в експлуатацію є багатоповерхове житлове будівництво. Стимулом будівництва багатоповерхових будинків є державні програми «Доступне житло» і «Здешевлення вартості іпотечних кредитів». Про це повідомив у ході селекторної наради начальник Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. Він зазначив, що за програмою іпотечного кредитування на часткову компенсацію відсотків планується освоїти близько 12 млн. грн. На сьогоднішній день в ній виявили бажання взяти участь і готують документи 139 громадян, Фондом видано 50 довідок для надання в банк і укладання кредитних договорів, укладено 35 договорів на часткову компенсацію відсотків і видано кредитів на загальну суму 7,8 млн.грн.

«Харківська область за даними показниками знаходиться в першій десятці регіонів України», - підкреслив Михайло Рабінович.

За програмою «Доступне житло» (30/70) в поточному році планується освоїти 8,7 млн. грн., з них за рахунок держбюджету - 3,7 млн. грн.; за рахунок місцевого бюджету - 5 млн. грн. На поточний момент підписано 38 договорів на 41 квартиру, перераховано громадянам 3,8 млн. грн., 10 сімей готують документи.

 «За Програмою 30/70 Харківська область займає 2 місце по Україні», - заявив директор Департаменту.