Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році в Харківській області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла

У 2013 році в Харківській області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла

На поточний момент на території Харківської області введено в експлуатацію 65,1 тис.кв. м загальної площі житла. У тому числі це 19,7 тис. кв. м у багатоповерхових житлових будинках - на 259% більше, ніж за відповідний період попереднього року, і 45,4 тис. кв. м в індивідуальних житлових будинках - на 37% менше, ніж за відповідний період попереднього року. Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович.

За його словами, на зниження показників введення індивідуального житла вплинула затримка ухвалення нового спрощеного Порядку згідно з наказом Мінрегіону №95, який набрав чинності 29 квітня 2013 року.

«Сьогодні, коли на місцях приступили до реалізації наказу №95, виявлено, що неоднозначність трактування деяких його норм не дає можливості оперативно здійснити спрощену схему оформлення житла. У зв'язку з цим обласною державною адміністрацією підготовлено проект звернення до Міністерства юстиції України про роз'яснення деяких положень Наказу. З цієї теми найближчим часом буде проведено робочу нараду з керівниками робочих груп і ДАБКу», - підкреслив Михайло Рабінович.

Він поінформував, що найбільшу кількість житла за поточний період 2013 року було введено у Вовчанському, Дергачівському, Харківському районах та містах Харкові, Чугуєві. Низькі показники - Великобурлуцький, Дворічанський, Зачепилівський, Коломацький, Куп'янський, Сахновщинський райони.