Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 5 місяців поточного року виробництво валової продукції сільського господарства на Харківщині збільшилося на 15%

За 5 місяців поточного року виробництво валової продукції сільського господарства на Харківщині збільшилося на 15%

Про це сьогодні в ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Останнім часом сільське господарство області показує стійкі темпи розвитку. За підсумками роботи за перші п'ять місяців маємо 15% зростання виробництва валової продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це при тому, що в цілому по Україні цей показник за вказаний період склав лише 5,1%. Зараз область знаходиться серед регіонів України на восьмому місці за абсолютним показником обсягу виробництва валової продукції і на третьому - за темпом зростання», - зазначив голова області.

За його словами, ці цифри в значній мірі є досягненням тваринників Харківщини, але з початком збиральної кампанії будуть зростати показники і рослинництва.

«Середня врожайність по Україні на прибраних площах вище минулорічної і складає близько 23,2 центнера з 1 гектара станом на 25 червня. У тому числі: озимого ячменю - 24,8 ц, ярового ячменю - 12,3 ц, гороху - 12,9 ц та озимої пшениці - 21,7 ц з 1 гектара. Більш високий врожай у порівнянні з минулим роком мають намір зібрати і хлібороби Харківщини, незважаючи на те, що нинішня весна не зовсім виправдала наші надії. В окремих районах і по окремих культурах, особливо ярому ячменю, ми отримаємо менше очікуваного, в цілому ж перспектива отримання добротного врожаю залишається. Все тепер багато в чому буде залежати від того, наскільки швидко і якісно ми приберемо вирощене», - підкреслив Михайло Добкін.