Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде застосовано польський досвід у сфері залучення прямих іноземних інвестицій

На Харківщині буде застосовано польський досвід у сфері залучення прямих іноземних інвестицій

У Харкові розпочалась реалізація проекту міжнародної технічної допомоги «Застосування в обраних регіонах України досвіду Польщі у сфері залучення прямих іноземних інвестицій», ініційованого Департаментом з питань промоції та двостороннього співробітництва Міністерства економіки Республіки Польща. Проект спрямований на регіональний розвиток і підвищення потенціалу та місцевих державних адміністрацій – тому разом з передачею додаткового офісного обладнання Харківському, Дніпропетровському та Івано-Франківському регіональним центрам з інвестицій та розвитку Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України його головною метою є передача українцям досвіду польських фахівців.

Для проведення першого з серії тренінгів до Харкова приїхали начальник відділу надання послуг інвесторам Департаменту іноземних інвестицій Польського агентства з інвестицій та інформації Рафал Шаєвськи та директор Департаменту маркетингу Спеціальної Економічної Зони Костржин Андржей Каіль. Разом з працівниками Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку в семінарі беруть участь представники комунального підприємства Харківської обласної ради «Індустріальний парк "Рогань"» та новоствореного Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації.

Навчання проходить у формі всебічного активного розгляду теорії і практики залучення прямих іноземних інвестицій. Програма тренінгу включає розгляд цілої низки питань, важливих для ефективної роботи з потенційними інвесторами, зокрема: загальні питання залучення прямих іноземних інвестицій; фактори, що впливають на залучення інвестицій; як компанії обирають місце для розташування об’єктів інвестицій; фактори інвестиційної привабливості; роль місцевої влади у створенні інвестиційної привабливості та інші.

Теги