Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Практично третина співробітників «Турбоатома» - молоді фахівці

Практично третина співробітників «Турбоатома» - молоді фахівці

Як повідомив сьогодні в ході прес-туру для представників ЗМІ на ВАТ «Турбоатом» на тему: «Наставництво як форма забезпечення першим робочим місцем» генеральний директор підприємства Віктор Суботін, ще 5-6 років тому середній вік працівника «Турбоатома» становив 50-60 років. Станом на сьогодні середній вік знижено до 43,5 років. Цього вдалося досягти, реалізуючи соціальні ініціативи Президента України щодо забезпечення молодих спеціалістів першим робочим місцем.

«Зараз на підприємстві працює більше 1,5 тис. молодих фахівців у віці від 20 до 28 років. Всього на «Турбоатомі» працюють 5800 осіб, з яких 700 зараховані на роботу в цьому році. У підприємства є договори з дев'ятьма вузами, шістьма технікумами і середньотехнічними навчальними закладами про підготовку та перепідготовку фахівців. Базовим вузом з підготовки фахівців є Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (кафедра турбобудування). Також велика кількість майбутніх працівників «Турбоатома» випускається у Національному аерокосмічному університеті ім. Жуковського», - сказав Віктор Суботін.

Гендиректор «Турбоатома» підкреслив, що зараз молодий спеціаліст «зі старту» отримує зарплату на рівні 2,5-2,8 тис. грн. При цьому середня зарплата працівника виробничого цеху становить близько 6 тис. грн., середня зарплата робітника - понад 4,5 тис. грн. Віктор Суботін уточнив, що висококваліфіковані співробітники, що працюють на точному обладнанні, заробляють близько 12 тис. грн. Ця зарплата є найвищою в галузі машинобудування в Україні і відповідає західноєвропейським зарплатам в тій же сфері.