Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 100 тисяч харків’ян відпочивають у дитячих таборах оздоровлення та відпочинку

Майже 100 тисяч харків’ян відпочивають у дитячих таборах оздоровлення та відпочинку

За інформацією Департаменту молоді та спорту ХОДА, на Харківщині відкрито 848 закладів (98%) оздоровлення та відпочинку. З початку червня у них відпочивають 97 435 дітей. Більшість з них (794 од.) це табори з денним перебуванням дітей, також працюють 34 стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку, 16 дитячих установ праці та відпочинку з денним перебуванням, 2 з цілодобовим перебуванням, 2 наметових містечка. Завантаження перших змін у стаціонарних установах у середньому становить 82%.

Близько 2 тисяч дітей направлено на оздоровлення в стаціонарні установи за межі області: більше 300 дітей до МДЦ «Артек» (Крим) та УДЦ «Молода гвардія» (м. Одеса). 70 дітей направлені до дитячого закладу оздоровлення «Гвоздика» смт Кирилівка (Запорізька обл.). Решта поліпшують своє здоров’я у санаторіях Скадовська (Херсонська область), Євпаторії, Севастополя.

На сьогодні у закладах оздоровлення та відпочинку в межах і за межами області всього знаходиться – 99 420 дітей або 49,6% від запланованої кількості. Станом на 25 червня згідно з графіком 34 стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку Харківської області отримали акти на відкриття. 22 наметових містечка планують розпочати свою роботу в липні-серпні.