Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новий спортивний майданчик з синтетичним покриттям відкрито у селі Мартове

Новий спортивний майданчик з синтетичним покриттям відкрито у селі Мартове

У ході робочої поїздки до Печенізького району заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін взяв участь в урочистому відкритті спортивного майданчика з синтетичним покриттям у селі Мартове. Вартість будівництва склала 450 тисяч грн. і фінансувалась за рахунок коштів державного бюджету. Як зазначив Євген Савін, це один з чергових кроків реалізації в області завдань Президента України щодо популяризації здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом.

«Відкриття об’єктів спортивної інфраструктури у сільській місцевості у рік дитячої творчості має особливе значення. Розвиток масового та професійного спорту серед дітей та молоді сприяє не лише оздоровленню покоління, що зростає, але й виконує соціальну значущу функцію захисту дітей від впливу вулиці та деструктивних форм поведінки. Спорт та фізична культура створюють додатковий простір для самореалізації молоді, розвитку талантів та здібностей» - підкреслив заступник голови обласної державної адміністрації.

Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна він подарував юним спортсменам 10 футбольних м’ячів та символічно зіграв з місцевими дітьми у футбол.

Також заступник голови обласної державної адміністрації перевірив матеріально-технічний стан Мартівського дошкільного навчального закладу, загальноосвітньої школи та Печенізького НВК, звернувши увагу на їх готовність до початку навчального року та опалювального сезону.

Євген Савін підкреслив, що незважаючи на те, що у Печенізькому НВК навчається лише 42 учні, цього року тут буде побудовано теплий туалет. Оскільки здоров’я дітей є безсумнівним пріоритетом державної політики та діяльності влади на місцях.