Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Дню скорботи

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Дню скорботи

Сьогодні, в 72-у річницю з дня початку Великої Вітчизняної війни, в інформаційно-виставковому центрі "Бузок", в рамках заходів, приурочених до Дня скорботи і пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни, з ініціативи Департаменту масових комунікацій ХОДА відбулася літературно-музична композиція "Ці дні ми не забудемо ніколи". Перед глядачами виступили харківські поети і барди, «діти війни», свідки воєнних років. Вони співали пісні, читали вірші, а також поділилися спогадами про воєнні роки.

«Я пам'ятаю, як мама мені казала: фашисти погані люди, але почекай трохи, доню, скоро прийдуть хороші люди. Ти їх впізнаєш - у них на шапках будуть зірочки. І коли я побачила нашого солдата із зіркою на пілотці, я закричала на всю вулицю від радості», - згадувала композитор Людмила Дяченко.

«Існує думка, що діти все забувають, але це не так. Діти пам'ятають усе, і чим страшніші події, що відбуваються навколо них, тим довше вони залишаються у пам'яті. Я пам'ятаю все, що відбувалося зі мною і моєю родиною в окупованому Харкові. Пам'ятаю як бабуся готувала нам картопляну шкірку в духовці. Пам'ятаю, як одного разу, під час бомбардування, ми з сусідською дівчинкою вискочили з погреба. Пам'ятаю той жахливий голод. Найстрашнішим для дітей були бомби і голод», - розповіла письменниця Олена Комаревська.