Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано План заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво між Харківським та Луганським регіонами на 2013-2018 роки

Підписано План заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво між Харківським та Луганським регіонами на 2013-2018 роки

Сьогодні відбулося підписання плану заходів з реалізації Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою та Луганською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною радою. У церемонії підписанні плану заходів взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, голова Луганської обласної ради Валерій Голенко.

Серед питань торговельно-економічного співробітництва цей документ передбачає проведення спільних заходів та обмін досвідом у різних сферах господарювання.

Так, у сфері торгівлі заплановані: взаємодія з торговельними мережами і оптовими торговими складами, ринками, взаємодія з питань регулювання цін і тарифів на споживчі товари та послуги; обмін комерційними пропозиціями, спільна участь у виставках, круглих столах, конференціях, форумах. У сільському господарстві передбачається постійний обмін досвідом у рослинництві, тваринництві та інших галузях. У сфері промисловості акцент робиться на розвиток міжрегіональної кооперації. Також розроблені спільні заходи щодо співпраці в сфері будівництва, ЖКГ, охорони здоров'я, культури, національностей та релігій, освіти і науки, розвитку взаємодії між ЗМІ, а також у питаннях охорони навколишнього середовища.