Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для нас є справою честі встановлення імен всіх полеглих в боях за Україну. Віктор Янукович

Для нас є справою честі встановлення імен всіх полеглих в боях за Україну. Віктор Янукович

Пошуковий рух щодо встановлення імен загиблих в боях за Україну отримав підтримку на державному рівні та міжнародне визнання, наголошує Президент України Віктор Янукович. За його словами, розвиткові та реалізації громадських пошукових ініціатив, спрямованих на відновлення історичної справедливості і надалі приділятиметься належна увага.

«Сувора правда про Велику Вітчизняну війну залишається з нами. У 28 тисячах братських могил поховані рятівники України. Імена багатьох з них загубилися у страшному вирі відступів та оточень, проривів і смертельних атак. Справою честі є встановлення імен усіх полеглих в боях за нашу землю. Це наш святий обов’язок, це потрібно нам і нашим нащадкам, це слугуватиме нашому самопізнанню, подальшому розвитку взаєморозуміння, толерантності і консолідації суспільства», - сказав Віктор Янукович.

Також він зазначив, що відповідні доручення вже надані центральним і місцевим органам виконавчої влади – і щодо належної державної підтримки пошукової діяльності, і стосовно вдосконалення її нормативно-правової бази, затвердження відповідних регіональних програм. А також щодо широкого залучення до цієї благородної справи учнівської та студентської молоді.

Теги