Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківську область до кінця року очистять від меланжу і боєприпасів

Харківську область до кінця року очистять від меланжу і боєприпасів

Про це сьогодні на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації Анатолій Шевцов. За його словами, завершити розмінування арсеналу боєприпасів у Лозовій та вивезення меланжу з території складу ракетного палива в Шевченківському районі Харківської області планується до кінця 2013 року.

«На арсеналі боєприпасів у Лозовій триває планова робота з очищення технічної території від вибухонебезпечних предметів. На сьогоднішній день зачищено понад 200 га, що становить 82% технічної території арсеналу. Поряд з цим, на технічній території арсеналу продовжує зберігатися 850 т боєприпасів, які планується вивезти до кінця поточного року», - сказав Анатолій Шевцов.

Також він додав, що на складі ракетного палива в селі Первомайське Шевченківського району згідно з планом реформування складу проводиться вивезення меланжу на територію Російської Федерації. У 2012 році вивезено 1820 т, залишок становить 1180 т, які планується вивезти до кінця року. Згідно з директивою Міністерства оборони України 30 жовтня 2013 року військова частина повністю припинить існування.