Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – лідер у наданні бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до Інтернету

Харківська область – лідер у наданні бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до Інтернету

18 червня в регіональному тренінговому центрі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки, створеному за програмою “Бібліоміст” відбувся круглий стіл «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування”. У ньому взяли участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, регіональний представник програми “Бібліоміст” в Харківській області Віктор Щетинін, директор Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки Наталя Шостко, інші почесні гості та бібліотечні працівники різних районів області та міста.

«За підсумками 5 раундів конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до Інтернету» Харківська область займає лідируючі позиції за всіма показниками: кількістю отриманих комп’ютерів, цей показник перевищує 400; кількістю бібліотек переможців – 117. Переможцями стали 23 ЦБС та бібліотеки двох децентралізованих систем, за цим показником Харківська область також тримає першість»,- зазначив Віктор Щетинін.

Також він наголосив, що такі здобутки бібліотек Харківщини стали можливими завдяки підтримці Харківської обласної державної адміністрації та Департаменту культури і туризму ХОДА.

Учасники зустрічі поділились досвідом впровадження е-урядування та е-послуг, використання сучасних технічних ресурсів публічних бібліотек задля розповсядження інформації про електронні послуги національного та регіонального рівнів; обговорювили питання діяльністі туристсько-інформаційних пунктів на базі бібліотек області та проведення бібліотечного ярмарку «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє».

Вони також ознайомили з мапою “Об’єкти культури на карті Харківської області” та інформаційним ресурсом Харківської ОУНБ «Бібліотеки Харківської області».

Довідка. Проект «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування” є частиною Національного плану дій у рамках “Партнерства “Відкритий уряд”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р. Мета якого - створення можливостей доступу до послуг електронного урядування місцевої та державної влади в бібліотеках області та залучення громадян до їхнього використання.

Пріоритетним напрямком діяльності програми «Бібліоміст» на наступний рік визначено саме організація доступу населення до е-послуг в бібліотеках.