Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові 21-22 червня відбудуться заходи з приводу Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни

У Харкові 21-22 червня відбудуться заходи з приводу Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни

Про це у ході прес-конференції розповіла директор Департаменту масових комунікацій Вікторія Маренич. Зокрема, 21 червня о 9:00 в Лісопарку відбудеться покладання квітів до Меморіалу Cлави. «У ці дні там потрібно бувати, тому що це повертає людину до її витоків, нагадує про те, що загинуло дуже багатьох людей. Це наша генетична пам'ять, завдяки якій ми не забуваємо, що ми є народ-переможець і скільки ми втратили на шляху до того, щоб здобути таку славу», – зазначила Вікторія Маренич.

Директор Департаменту масових комунікацій розповіла, що у ці дні низка заходів планується також у кінотеатрі «Боммер» і в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Так, 21 червня о 12:00 у кінотеатрі «Боммер» для ветеранів Великої Вітчизняної війни відбудеться показ документального фільму «Несчастливая звезда». Це фільм харківських митців, авторської групи Андрія Уса і Ольги Білогуб, переможців однієї з номінацій фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».

22 червня в рамках акції «Ми пам’ятаємо» у кінотеатрі буде запропонований ретроспективний показ кращих художніх фільмів на воєнну тематику. О 10:00 – «В бой идут одни «старики», о 12:00 – «Военно-полевой роман», о 14:00 – «Аты-баты, шли солдаты». Вікторія Маренич підкреслила, що на всі сеансі вхід вільний.

«У галереї «Бузок» 21 червня о 19:00 відбудеться караоке військових пісень, а 22 червня о 14:00 ми пропонуємо акцію під назвою «Эти дни мы не забудем никогда», це літературно-музична композиція. Будуть читати вірші, лунатимуть пісні у виконанні професійних і бардівських митців. Запрошуємо усіх», – сказала директор Департаменту.