Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області продовжується робота з примусового стягнення боргів

У Харківській області продовжується робота з примусового стягнення боргів

Про це у ході розширеного засідання колегії ХОДА розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Ефективність роботи з початку року склала 22,2%. Тобто, із 151,1 млн. грн., які підлягали стягненню, надійшло 33,5 млн. грн. Порівняно з минулим роком показник покращився в 4 рази. За 5 місяців 2012 року ефективність примусового стягнення складала 5,4%», - сказав Ігор Шурма.

За словами заступника голови ХОДА за допущені порушення законодавства, у тому числі несвоєчасну сплату внесків, за 5 місяців 2013 року органами Пенсійного фонду:
- притягнуто до адміністративної відповідальності 688 посадових осіб. Сума накладених штрафів складає 407,7 тис. грн.
- подано матеріали на розірвання контрактів та припинення трудових відносин з керівниками 47 підприємств, з 3 керівниками контракти розірвано.
- подано 12 матеріалів на притягнення керівників підприємств-боржників до кримінальної відповідальності.

Також Ігор Шурма підкреслив, що подано клопотань щодо обмеження виїзду за кордон керівникам 1282 підприємств, за рішеннями суду обмежено виїзд за кордон 26 керівникам підприємств-боржників. За результатами вжитих заходів повністю борг погасили - 182 боржника, частково - 150, надійшло в рахунок погашення - 39 млн. грн.

«Наприкінці травня спільно з головним управлінням Пенсійного фонду було підготовлено та направлено листи до центральних органів виконавчої влади щодо підприємств, які знаходяться в сфері їх впливу та мають значні суми заборгованості перед Пенсійним фондом. Ми сподіваємось, що спільними зусиллями зможемо ліквідувати існуючі борги перед Пенсійним фондом України», - сказав Ігор Шурма.