Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 червня Харків прийме етап Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19 червня Харків прийме етап Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж

19-20 червня в Харківській області відбудеться етап V Міжнародного ралі на ретро-автомобілях Пекін – Париж 2013 «The Greatest Motor Challenge». З 14:00 19 червня учасники ралі почнуть прибувати на площу Свободи, де відбудеться їх урочиста зустріч, а о 16:00 вони дадуть прес-конференцію біля готелю «Харків-Палас» з боку станції метро «Держпром». 20 червня починаючи з 8:00 учасники продовжать свій шлях з площі Свободи через Пісочин, Люботин і Мерчик у напрямку Полтавської області. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця.

«У Пекіні стартувало 96 ретро-автомобілів та 36 автомобілів супроводу, зараз вони перебувають у Росії, і 19 червня V Міжнародне ралі прибуде до Харкова. Перше таке ралі відбулося в 1907 році, а потім – аж у 1997. Маршрут V ювілейного ралі завдяки віце-президенту Автомобільної федерації України Віктору Вікторовичу Януковичу вперше проходитиме територією України – Харків, Київ і Львів. Наше завдання – гідно його зустріти. Як організатори, ми докладемо всіх зусиль для того, щоб всі представники ралі були задоволені прийомом Слобожанщини. Крім того, це буде велике свято для харків'ян», – зазначив він.

Представник Автомобільної федерації України Олег Федоренков подякував Харківській облдержадміністрації за допомогу в організації заходу. «Ми звернулися в ХОДА з проханням допомогти забезпечити безпеку учасників, глядачів, які прийдуть на площу Свободи. Реакція на прохання відбулась негайно, причому в таких масштабах, яких ми не очікували. Все, що ми попросили, нам надали в триразовому розмірі. Буде посилено контроль на дорогах, забезпечена у разі необхідності негайна допомога учасникам», – зазначив він.

Олег Федоренков також підкреслив, що найголовніше завдання проведення ралі в Україні – сколихнути автотуризм в нашій країні. «У нас дуже цікава країна. Чимало людей готові просто подорожувати Україною. Наша привітність, наша підготовка до цього ралі – це крок назустріч автотуристам з усього світу», – сказав він.

Тривалість всього маршруту ралі становить 12 тис. 500 кілометрів. Учасники представляють 20 країн: Канаду, США, Японію, Австралію, Європу, Росію та ін.

Теги