Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При реформуванні мережі навчальних закладів враховуються доступність освіти і якість навчально-виховного процесу

При реформуванні мережі навчальних закладів враховуються доступність освіти і якість навчально-виховного процесу

Метою реорганізації та «консервації» сільських шкіл, в яких навчається невелика кількість дітей і слабка матеріально-технічна база, є забезпечення школярів якісною освітою. Про це повідомив, відповідаючи на питання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, за останні шість років кількість учнів зменшилася майже на 48 тис. осіб. При реформуванні мережі навчальних закладів враховуються доступність освіти і якість навчально-виховного процесу, густота населення, наявність в районі ліцею, гімназії, колегіуму, спеціалізованої школи, які дозволяють удосконалити роботу з обдарованими дітьми, а також з дітьми з особливими освітніми потребами.

Органами місцевого самоврядування Барвінківського, Близнюківського, Краснокутського, Первомайського та Сахновщинського районів реорганізовані шляхом створення філій 3 школи та ліквідовано 7. Учні будуть переведені в школи з розвиненою шкільної інфраструктурою, де вони можуть отримати якісну освіту.

«Такі рішення ухвалені на основі глибокого аналізу шкільної мережі, який показав відсутність учнівського контингенту в 2-х школах, а також виявив негативний демографічний прогноз в цих населених пунктах на майбутнє. Приміщення 10-ти шкіл «законсервовані» та охороняються. При ухваленні таких рішень ми прагнули максимально зберегти початкові класи у створених філіях, а для учнів середніх і старших класів організовано підвезення до найближчих шкіл», – підкреслив Євген Савін.