Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області найвища в Україні закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств

В Харківській області найвища в Україні закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств

За оперативною інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, станом на 11 червня в Харківській області закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств становить 3950 грн./т. Це – найвищий показник серед областей України. Друге місце посіла Херсонська область – 3937 грн./т, на третьому місці Чернігівська – 3930 грн./т. При цьому середня закупівельна ціна по Україні склала 3604 грн./т, мінімальна – 3000 грн./т, максимальна – 3950 грн./т.

За закупівельною ціною на молоко від господарств населення 2350 грн./т Харківська область посідає по Україні 9 місце. За інформацією відділу тваринництва Департаменту АПР ХОДА, в області закупівельні ціни на молоко коливаються у сільгосппідприємствах – від 3,50 до 4,30 грн./кг, у господарствах населення – від 2,20 до 2,50 грн./кг.

Найменшу закупівельну ціну на молоко сільгосппідприємствам дають ТОВ «Молочний дім» м. Павлоград, філія Охтирського сиркомбінату ПП «Рось», комбінат «Придніпровський», ТОВ «Богодухівський м-з», Нововодолазький м/з (ціни коливаються від 2,70 до 3,80 грн.). Рівень закупівельної ціни вище 4,00 грн./кг спостерігається у великих господарствах, в яких застосовуються сучасні технології виробництва: СК «Восток» Ізюмського району, ПАОП «Зоря», ПАОП «Промінь», АФ «Пісчанська» Красноградського району, СТОВ «Надія» Куп’янського району, всі підприємства Дворічанського району.

Теги