Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об’єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України

Об’єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України

Євросоюз для України є прикладом політичного, економічного й соціального успіху та каталізатором системних реформ, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Європейський Союз для нас і сьогодні залишається прикладом політичного, економічного й соціального успіху. І не лише прикладом, а каталізатором системних соціально-економічних реформ, що наразі здійснюються в Україні», - сказав Віктор Янукович, виступаючи на пленарному засіданні 18-го саміту глав держав Центральної Європи у Братиславі.

Президент підкреслив, що в Україні розуміють, що європейці досить чутливо ставляться до питань подальшого розширення ЄС. Водночас, за словами Віктора Януковича, європесимізм, який у зв’язку з кризовими явищами на континенті торкнувся багатьох у Євросоюзі, практично не позначився на українському суспільстві.

На переконання Глави Української держави, у здійсненні масштабних перетворень та побудові суспільств європейського зразка державам Центральної Європи сприяв і надалі сприяє такий потужний фактор, як перспектива членства в ЄС.

«І я не бачу жодних об’єктивних причин, які могли б позбавити Україну та ряд інших держав регіону такого потужного інтеграційного інструменту», - сказав Президент.