Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прибуток підприємств Харківської області за 1 квартал склав 511 млн. грн.

Прибуток підприємств Харківської області за 1 квартал склав 511 млн. грн.

Економіка Харківської області в 2013 році працює з прибутком. 57,4% підприємств за перший квартал отримали 511 млн. грн. прибутку.  У зведений бюджет області з урахуванням трансфертів з державного бюджету за 4 місяці надійшло 3,8 млрд. грн. в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року надходження збільшились на 11,6% або на 395 млн. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Соціально-економічний розвиток регіонів України» повідомила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління аналітики та прогнозування і відомості інформації Ірина Коновалова.

«До загального фонду без урахування трансфертів надійшло доходів у сумі 1,6 млрд. грн. або 102% до планових показників, затверджених місцевими радами. У порівнянні з минулим роком надходження збільшилися на 12%.

Продовжує поліпшуватися ситуація в галузі тваринництва: виробництво молока збільшилося майже на 4%, виробництво худоби та птиці на забій - на 16%. У промисловості збільшення обсягу виробництва продукції відбулося по 6 видах, у тому числі і в машинобудуванні - на 13%. Створюються робочі місця в області, виконуються програми соціально-економічного розвитку та комплексу інших програм. Так, розмір середньомісячної заробітної плати збільшився на 10,3%, при цьому реальна заробітна плата зросла на 12%. Це 6-7 місце по Україні», - сказала Ірина Коновалова.