Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області сьогодні найбільша в Україні кількість ФАПів та лікарських амбулаторій на 10 тис. населення

У Харківській області сьогодні найбільша в Україні кількість ФАПів та лікарських амбулаторій на 10 тис. населення

Про такий результат виконання соціальних ініціатив Президента України сьогодні в ході брифінгу повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «Ми маємо 550 ФАПів і 228 сільських лікарських амбулаторій. Ми прекрасно розуміємо, що кожен, хто там працює, повинен бути оснащений медикаментами і товарами медичного призначення, а також мати засоби зв’язку, які дозволять йому покликати на допомогу, якщо свого професійного ресурсу буде недостатньо. Знаючи, що населення найбільше потерпає від серцево-судинної патології, для всіх ФАПів і амбулаторій були закуплені системи "Телекард". Цей прилад дає можливість з будь-якої точки Харківської області передати кардіограму в он-лайн режимі в один з 5 закладів, який може розшифрувати цю кардіограму і порадити, що далі робити. Це означає, що сьогодні десятки тисяч людей мають можливість не опинитись сам на сам з серцевими недугами. Також всі 550 фельдшерських пунктів отримали сумки-укладки з повним набором медикаментів, щоб прийшовши до людини на село, можна було надати хоч якусь допомогу», - сказав Ігор Шурма.

Також заступник голови ОДА зазначив, що не менш важливим питанням є якісне і своєчасне обстеження. «Сьогодні у Харківській області функціонують 11 флюорографів на колесах, які можуть приїхати у найвіддаленіший куточок і всім безоплатно провести флюорографічне обстеження. Сільське населення на сьогодні отримало реальну можливість бути прооперованим безоплатно з приводу катаракти, також люди забезпечуються слуховими апаратами та отримають послуги зубопротезування», - додав віце-губернатор Харківщини.

Крім того, підкреслив Ігор Шурма, госпіталь інвалідів війни, де харчування забезпечується у розмірі 35 грн. на добу, медикаменти на 40 грн. сьогодні приймає всіх жителів сільської місцевості, які потрапляють туди відповідно до квот і направлень. Аналогічна ситуація з чорнобильцями, які проживають у сільській місцевості.

Теги