Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Законопроект про технополіс «П'ятихатки» поданий на реєстрацію до Верховної Ради України

Законопроект про технополіс «П'ятихатки» поданий на реєстрацію до Верховної Ради України

Обласна державна адміністрація розраховує на те, що законопроект про технополіс «П'ятихатки» буде ухвалений Верховною Радою. На реєстрацію він був поданий народними депутатами від Харкова Дмитром Добкіним та Іриною Бережною. Про це повідомив сьогодні на спільному брифінгу заступників голови ХОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови облдержадміністрації Андрій Моченков.

«Це дасть можливість отримати преференції, яких Харків був позбавлений з 2005 року, коли перестав діяти спеціальний режим інвестиційної діяльності. Зони з пільговими умовами розвитку бізнесу дуже добре працюють в усьому світі, це вже доведено. І природно, ми б хотіли в Харкові мати таку зону. Оскільки законопроект писався на базі українського фізико-технічного інституту - установи з світовим ім'ям - обладміністрація хотіла б, щоб саме цей мікрорайон став тією територією, яка була б пріоритетною для інноваційного розвитку та трансферу технологій», - підкреслив заступник голови ХОДА.

За словами Андрія Моченкова, до видів господарської діяльності для технополісу «П'ятихатки», як частини національного проекту «Місто майбутнього», у разі ухвалення законопроекту будуть ставитися ядерна медицина, трансфер технологій, інформаційно-комунікаційні та нанотехнології та багато іншого.