Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в Харківській області виділено 2259 путівок

У 2013 році на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в Харківській області виділено 2259 путівок

Як повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу із заступниками голови ХОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в цьому році Міністерством соціальної політики на всю Україну виділено 370 млн. грн. на забезпечення потреб у санаторно-курортному лікуванні громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

За його словами, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в Харківській області на обліку перебуває 21726 постраждалих громадян, які мають право на безкоштовне санаторно-курортне оздоровлення та лікування, у тому числі 5574 громадянина 3-ої категорії.

«В цьому році, на відміну від минулого, ми маємо подвійну кількість путівок на санаторно-курортне оздоровлення всіх потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У 2012 році Міністерством соціальної політики України було надано 1285 путівок для оздоровлення дорослого населення, що склало 45,5 % від загальної потреби на рік. В цьому році ми подали свої заявки і отримали вже 90% покриття потреб, тобто 2259 путівок», – сказав Ігор Шурма.