Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в ХОДА для отримання безкоштовної правової допомоги звернулося близько 200 осіб

Цього року в ХОДА для отримання безкоштовної правової допомоги звернулося близько 200 осіб

Про це сьогодні в ході спільного брифінгу заступників ОДА, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. За його словами, для забезпечення реалізації державної політики з надання громадянам України безоплатної правової допомоги головою ХОДА видано розпорядження про організацію надання безоплатної правової допомоги жителям Харківської області. Відповідно до цього розпорядження чітко встановлено порядок надання такої допомоги громадянам Харківщини. Її системно надають щопонеділка з 14:00 до 16:00 співробітники Юридичного департаменту ХОДА, здійснюючи прийом в приміщенні громадської приймальні облдержадміністрації, яка знаходиться за адресою: вул. Мироносицька, 33.

«За неповних 6 місяців цього року до облдержадміністрації для отримання безкоштовної правової допомоги звернулося до 200 осіб. У середньому від 30 до 40 громадян на місяць. Торік таких звернень надійшло 1118. На всі звернення у встановлені законом терміни громадяни отримували чітку відповідь на їх запитання», – сказав Олег Анпілогов.

Також заступник голови ОДА додав, що найчастіше громадяни звертаються з питаннями, що стосуються земельних відносин, соціального захисту населення, пенсійного забезпечення, також людей цікавлять питання сімейного права, спадкового права, роз'яснення трудового законодавства, тощо.