Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прикладі Ватутінської лікарської амбулаторії можна побудувати державну програму розвитку первинної ланки медичної допомоги в Україні

На прикладі Ватутінської лікарської амбулаторії можна побудувати державну програму розвитку первинної ланки медичної допомоги в Україні

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, реалізація завдань і доручень Президента України передбачає зміцнення матеріально-технічної бази сільських лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів. В Харківській області така робота проводиться з 2010 року постійно. Ігор Шурма також підкреслив, що проект створення Ватутінської сільської лікарської амбулаторії є дуже важливим, оскільки вона побудована на рівному місці, з нуля, що дає можливість розуміти вартість такого об’єкта; по-друге, тут реалізований соціальний проект – житло для медичних працівників, що є одним з основних стимулів залучення молоді на роботу в сільську місцевість.

«Цей проект є важливим, оскільки на прикладі Ватутінської сільської лікарської амбулаторії з денним стаціонаром можна побудувати довгострокову державну програму розвитку первинної ланки медичної допомоги в Україні. Знаючи, що будівництво такої амбулаторії коштує 3 млн.грн.і скільки нам потрібно амбулаторій, ми можемо розрахувати, скільки грошей необхідно, щоб розвинути мережу таких амбулаторій в Україні.

В Харківській області подібний аналог ми зробили у Вовчанському районі, в селі Новоолександрівка, де також є житло для медичних працівників. Але ми вважаємо, що це лише перші кроки, для системної роботи потрібно мати великий фінансовий ресурс і гарантії фінансування з державного бюджету», - підкреслив Ігор Шурма.