Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся прес-тур фотокореспондентів Харківщини в Шарівку

Відбувся прес-тур фотокореспондентів Харківщини в Шарівку

Сьогодні в рамках Днів відкритості Харківської області відбувся прес-тур фотокореспондентів в Шарівський парк. У ньому взяли участь фотокореспонденти Дмитро Верещинський, Віктор Кочетов, Ольга Іващенко, Михайло Кучнєв, Наталя Вербова, а також фотограф Сергій Козлов. Під час прес-туру фотокореспонденти змогли зафіксувати на камеру мальовничі куточки Шаровського парку, а також сфотографувати Шарівський палац, який є перлиною парку.

«Хоч фотографую я кожен день, але таку красу не часто. Рідко вдається побачити такі мальовничі місця, хоча сама я мешканка Харківської області. У нашому регіоні проживає безліч людей, але я не можу навіть сказати, скільки з них були тут хоча б раз. Мені здається, що навіть менше половини. Я б радила їм частіше озиратися навколо і помічати, скільки там чудового. Шарівка - відоме місце. Тут досить часто бувають фотографи. Це напевно, одне з найкрасивіших місць Харківської області. У сьогоднішньому прес-турі бере участь багато фотографів і це навіть цікавіше. Тому що кадри у нас все одно будуть різні. У кожного з нас своє художнє бачення і навіть одне і теж місце кожен зніме абсолютно з різних позицій», - сказала Ольга Іващенко.

Довідка. Шарівський парк - архітектурний комплекс у смт Шарівка Богодухівського району Харківської області, заснований на початку XIX століття поміщиком Ольховським. В кінці XIX століття придбаний багатим цукрозаводчиком Леопольдом Кенигом. Остаточний свій вигляд садиба придбала на початку XX століття. Перлиною Шаровського парку є Шарівський палац. Білокам'яний палац виконаний у неоготичному стилі, він розташований на пагорбі і є центром всього комплексу.